YALOVA / ÇINARCIK - Çınarcık İlkokulu

77. Verem Eğitimi Ve Farkındalık Haftası

77. Verem Eğitimi Ve Farkındalık Haftası Bilgi Notu (07-13 Ocak 2024)

Okulumuzda da 07-13 Ocak tarihleri arası Verem Farkındalık Haftası etkinlikleri düzenlenecektir.

Verem eğitimi ve farkındalık haftası etkinlikleri neden düzenlenmektedir?

Ülkemizde “Verem Eğitimi ve Farkındalık (Propaganda) Haftası” etkinlikleri 1947 yılından itibaren düzenlenmektedir.Tüberküloz, görülme sıklığı ve etkileri nedeniyle, küresel mücadele gerektiren önemli halk sağlığı sorunları arasında bulunmaktadır.Her yıl, ocak ayının ilk pazar gününü izleyen hafta boyunca, verem hastalığı ve bu hastalıkla mücadele hakkında bilgilendirmeler yapılmakta ve hastalığa kamuoyunun dikkati çekilmektedir.Bu amaçla sempozyumlar ve konferanslar düzenlenmekte, okullarda kompozisyon ve resim yarışmaları yapılmakta, vatandaşa hastalıkla ilgili eğitimler verilmekte, hazırlanan afiş ve broşürler dağıtılmakta, yazılı ve görsel basın yoluyla bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Yayın: 02.01.2024 - Güncelleme: 02.01.2024 13:38 - Görüntülenme: 36